30/11-09

Det är sista dagen i november idag. Det var för sören första advent igår! Tänka sig att jag hade glömt det, fast första advent är väl ingenting speciellt egentligen. Dock saknar jag en chokladkalender här, kanske med Byggare Bob på! Han är väl läcker?

Det var tufft att stiga upp imorse. Jag har inte sovit alltför bra inatt, långt ifrån! Man vänjer sig så fort vid att ha någon bredvid sig. Trots att jag var trött har jag sovit jättedåligt. Så jag har sagt till mig själv på skarpen att jag ska lägga mig halv tio idag! Och detta tänker jag verkligen hålla! Idag har det bara varit skola i stort sett. Jag känner mig mycket bättre., men tanke på förkyldning och så. På håltimmen beslutade jag och Hanna oss för att dyka ner bakom två One Tree Hill-avsnitt. Mysigt värre! Vi gick på matten och för första gången på evigheter räknade jag flitigt på matten, kanske för att jag förstod matten för en gångs skull? Efter skolan satt vi några tjejer vid mellis i 40 minuter och bara snackade och hade trevigt. Vi gick upp till rummet och jag dök min lilla godisburk. Gissa om det var gott..!

Nu på eftermiddag har jag mest repeterat lite spanska som jag har till imorgon och som jag måste ta igen eftersom jag var sjuk. Dessutom borde jag jobba vidare på vår rättskunskapinlämning, men jag orkar verkligen inte plugga mera. Jag antar att jag är skoltrött? Så jag antar att jag får göra extra mycket imorgon, men jag slutar ändå tio över ett imorgon, så det är lugnt.

Ikväll blir det bara till att ta det lugnt. Snacka med mamma och pappa, gå igenom spanskan igen, snacka med Jonas, bädda rent, mysa med en mugg hemmagjord ChaiLatte med Josse och sen ska jag se One Tree Hill innan jag somnar.

Jag och Josse har julpyntat lite grann. Julstake, små tomtegubbar lilte överrallt på mitt rum och vit/röd trappa med julkulor. Se bilderna nedan!


Min och Josses trappa som vi dekorerade "fint". Vi spenderade ett X antal minuter på att knyta fast. När vi var klara sa båda två "fan va fult!". Haha. Men såhär får vår lilla trappa se ut tills ett tag efter jullovet i alla fall!


Lite justämning på 221:an.


Nya sängkläder fick vi idag också. Sängkläderna bytas varannan vecka.


Suddig bild dock, men man ser ändå att det nalkas jul!


Nu är jul igen, nu är det jul igen...


29/11-09

Hejsan. Jag börja med att berätta hur helgen har sett ut:

Fredag.
Det var en de bästa fredagarna på länge! Jag gick i skolan som vanligt, bara det att jag hoppade över kören. Klockan fyra fick jag ett sms av Jonas "vi är här nu :) <3" och då skulle jag och Sofia precis gå upp från mellisen. Jag fick lånat Sofias skor och sen traskade jag och mötte Agneta, Leif och Jonas. Jag fick visat dom runt här på slottet och sen körde vi till hotellet. Ett superfint hotell fick vi! Jättegod frukost, lyxiga rum och trevlig miljö liksom. Det kunde verkligen inte blivit bättre! Vi fick installerat oss på rummet och sådär, sedan begav vi oss ut för att äta lite kvällsmat. En smarrig biff med pommes och bearnaise-sås satt fint i kistan! Tillbaka till hotellet och bara ha det mysigt. Jag fick även en stor burk med mitt favoritgodis i som Jonas hade köpt till mig! (se bild nedan!). Bara massor av centergodisar och några ferarri-bilar. Yummi! Dessutom fick jag ett ljus som kommer lukta bubbelgum.

Lördag.
Jag och Jonas satte klockan på åtta, men snoozade fram till nio kanske. Vi fick gjort oss i ordning och ätit frukost och så, och blev lagom klara tills ösregnet hade slutat, kanske runt halv tolv någon gång. Vi kom fram till Grand Place där vi mest strosade runt lite, åt vars sin våffla med choklad och jordgubbar på, kollade på lite saker, stötte på en julmarknad och lite så, sen så mötte vi upp Agneta och Leif för att ta oss in på en ställe mitt emot Manneken Pis och värma oss lite. Vi satt där för ett tag och sedan begav vi oss till hotellet (jag och Jonas var så lata att vi tog en taxi). Vid sju igen mötte vi upp Agneta och Leif, då skulle vi käka lite kvällsmat, men denna gången på en restaurang på restauranggatan vid Grand Place. Jag fick provat musslor för första gången, och jag skulle ljuga om jag säger att det är äckligt. Jag tycker det var gott, men kanske ingenting man blir mätt på? Vi åt det nämligen som förrätt. Även här blev det något biffstuk med pommes, dock blev det champinjon-sås denna gången. Vi strosade runt lite på den kända julmarknaden. Vid elva tiden var vi tillbaka på hotellet och då blev det mest till att umgås och se lite TV och sådär. Det ösregnade ute och det var ganska skönt att komma in och ta på sig torra kläder!

Söndag.
Jag och Jonas hade satt klockan på sex för att vi ville vakna tidigt och få ut så mycket som möjligt av tiden vi hade tillsammans. Dock beslutade vi oss ganska fort när vi vaknade att ställa om den på nio. Men "morgonpigg" som Fritsche/Fritschy/Didis/Hansson/Hasse (jag) är, vaknade jag klockan fem över sju. Så då var det bara för Jonas att stiga upp. Nej, inte riktigt. Han vaknade också då, så vi tog bara det lugnt, snackade lite och så. Klockan tolv checkade vi ut och körde till Waterloo. Jag och Jonas traskade till slottet medan Agneta och Leif gick runt lite i Waterloo och åt och så. Halv tre blev det ett gråtigt hejdå till Jonas, Agneta och Leif. Det har varit en sjukt underbar helg! Tack så jättemycket!

...och nu sitter jag här. Klockan är fem och de senaste tre och en halv timmarna har jag i stort sett bara gråtit, packat upp, gråtit, gråtit, gråtit, sagt hejdå och tackat Agneta och Leif, gråtit, gråtit, gråtit och....gråtit. Och gråtit. Jag fick ett paket från mamma, pappa och pierre med filt och lite julsaker, saker till lucia, te, godis, tidning och lite allt möjligt. Tack så mycket!

Imorgon är det en ny vecka. En ny vecka med nya problem, nya utmaningar och nya skratt. Jag ska ta varje dag som den kommer, och inte se så mycket framåt. Jag ska liksom ine fokusera på att tiden ska gå fort, för då går den inte så fort. Utan om man tar varje dag som den kommer, så så ett tu tre är det jullov.
Ja, tänka sig...Jullov.


Min megaburk jag fick av Jonas. När jag fck den var innehållet fullt. Dock inte lika "tomt" som på bilden.


Jag glömde min kamera, så de enda bilderna vi tog var denna och några fler. Dock bara på mig och Jonas. Vi är trots allt fåfängorna themselves...


26/11-09

Nu nalkas det snart december. Imorgon blir det till att hoppa över kören, för jag ska välkomna Jonas, Agneta och Leif som beräknas anlända allt efter tre tiden. Så nu är jag i full fart att packa, lägga in tvätten, städa undan lite saker som legat framme och så vidare. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, fixa och dona. repetera lite engelska och snacka lite med Hanna, och innan jag traskar till sängs tänkte jag hoppa in i duschen.

Annars mår jag bättre nu, dock har jag ont i ryggen och huvudet, men förkyldningen börjar nog ge sig nu (peppar, peppar) och ja, halsen är jag helt bra i! Dock är jag lite hängig och seg fortfarande, men vem är inte det, i dessa mörka november-tider?


25/11-09

Dagens youtube-klipp! Tryck på bilden och se hela klippet.



Snart har hela november gått. Det är ganska sjukt ändå. Min enda, och sista november-månad här på SSB. Det är inte många veckor kvar till julbalen heller. Då ska jag ha min klänning som mamma fixade fint. Det är kul att klä upp sig och göra sig fin! Men först och främst kommer Jonas, Agneta och Leif hit. Nu är det bara två nätter kvar!

Igår firade vi Sofias födelsedag. Andrea hade gjort en god cookie-cake med hela marabou-bitar i. Det var nog den godaste kaka jag har ätit i hela mitt liv! Sen ledde Andrea in Sofia till vårt allrum här uppe och där var jag, Josse, Lea, Hanna och Andy och väntade på henne. Tyvärr kunde inte Martan och Evelina vara med, för de hade annat för sig. Men glad blev Sofia i alla fall, och det är huvudsaken!

Jag är sjuk idag igen, men jag är i alla fall på bättringsväg. Jag ska till skolan imorgon, för nu har jag inte tid att missa fler dagar i skolan. Det går bara inte. Men jag har fått vara hemma i tre behövliga dagar i alla fall, och idag blir det till att se Bridget Jone's dagbok, börja på rättskunskapen, dyka ner i Andy's bok, fixa Louise header, bli av med huvudvärken och ta mig en lång dusch!


Min balklännning, med sidenband i midjan, vit sjal och väska. Till det ska jag ha ett par svarta pumps med silvriga/vita spännen på. Bilder från balen kommer garanterat upp på bloggen!

24/11-09

idag känns det som att det är onsdag, kanske för att jag ännu en dag ligger hemma och tycker synd om mig själv. Jag försöker bli bukt min huvudvärk, först och främst, sedan får jag ta hand om min hals, röst, kropp och förkyldning. Jag och Josse stack ner till frukosten vid halv nio, hon har nämligen sovmorgon idag (och imorgon också för den delen), till skillnad från mig som inte har sovmorgon en enda dag! vid lite över nio var vi tillbaka på rummet och då beslöt jag mig för att sova vidare. Jag sov till kanske tjugo över tio och då tänkte jag vara smart att göra alla mina läxor först, för att sedan ha hela dagen på mig till annat. Så nu har jag gjort min spanska, uppdaterat mig med det senaste från Facebook och Bilddagboken (vilket kan räknas som läxa!) och nu ska jag ta tag i min engelska! Efter det ska jag läsa min bok, sätta en film på "buffering" och medans filmen buffar (det vill säga laddas) ska jag skruva loss mina möbler från väggarna och möblera om här. Kommer bli mysigt hoppas jag!
Jag känner mig mycket piggare idag än igår, men huvudvärken är fortfarande lika jobbig. Det tråkiga är att många har börjat med huvudvärk, sedan fått förkyldning, efter det hosta, ont i halsen och värk i kroppen, och till sist fått feber. Så för att jag inte ska få feber (för det fattas mig bara febern nu, sedan ligger jag precis som alla andra) så ska jag vila ordentligt! Kände att jag måste ta ett moget beslut nu och bli frisk en gång för alla. Tyvärr kan jag inte träna idag, eller ens gå en lång promenad. Så promenaden får jag spara till imorgon eller torsdag. Eller kanske inte alls...


23/11-09

Idag är det måndag, och jag har varit sjuk. Det känns som tisdag idag på något sätt. Jag vet inte varför. Dagen har ändå gått hyffsat fort, för thanks to Andy så läste jag mig genom hela förmiddagen. Hade matteprov vid tjugo över två, som nog gick helt okej; jag hoppas på ett VG.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag börjar bli bättre, men för att motverka att jag skga sjuk jättelänge sen, har jag insett att jag måste verkligenligga hemma och bli frisk. Men eftersom jg hatar att bara ligga, har jag beslutat mig för att möblera om mitt rum! Jag ska även passa på att göra lite spanska, läsa boken, se One Tree Hill, göra klar engelskan till fredag och börja på vår rättskunskapsinlämnig. Jag lovar att jag endast kommer att göra de roliga delarna, men jag ska i alla fall ha som mål att plugga undan lite.

Jag undrar hur det går för dig, Pierre, nu. Det var ett bra tag sedan vi snackade nu. Jag saknar dig!


21/11-09

Chokladfabriken!
Vi har som sagt varit på chokladfabriken idag, och det var väldigt intressant. Innan jag börjar berätta mer om det kan jag passa på att berätta att jag knappt kom upp i morse. Min förkyldning och värk i kroppen har blivit sämre, lika så halsen och inte minst min feberkänsla i kroppen! Men min röst är inte lika krasslig längre, så det är bra i alla fall.

Det blev brunch en timme tidigare (dvs klockan tio) så jag och Josefin traskade ner kvart över tio. Gjorde oss i ordning och så, för att ta bussen kvar över elva. Vi var på chokladfabriken vid tolv ungefär, till cirka klockan två. Där efter stack vi vidare till Bryssel för lite mat på PizzaHut och sedan så skilldes vi åt och jag och Josefin gick vidare för att kolla runt lite. Jag skulle kolla runt på lite sevärdheter nu tills Jonas, Agneta och Leif ska komma och hälsa på! Vi tog tunnelbanan hem (som var en pina, för jag trodde jag skulle svimma. Kändes som jag hade 40 graders feber!) och nu har jag precis kommit hem, käkat lite och sådär. Ikväll blir det faktiskt till att gå igenom lite matte för vi har matteprov på måndag och ingen kan det typ, men sen efter det ska vi se skräckfilm! Mums!

Läs gärna under varje bild för jag berättar lite mer om vad vi fick lära oss på chokladfabriken!


För att göralie smygreklam så kan man säga att besöket verkligen var värt! är gick vi då in.


några av alla hans praliner han har gjort alldeles själv (dvs utan maskiner eller något sådant).


...time so se the chocolate factory, som för övrigt var väldigt liten.


Och här har vi honom. "Galna professorn".





Så. Det ni ser att han håller är ren choklad. Visste ni att mörk choklad innehåller antidepprenssiva ämnen och att mörk choklad i princip endast innehåller socker och kakaoböner. Mjölkchoklad: kakaoböner, socker och möjlk. Vit choklad: kokosfett, socker och mjölk (alltså skulle mankskt sett inte kunna kalla det choklad och det är den "farligaste" chokladen man kan äta).


Här ser ni hur stort block han håller i, och de är väldigt tjocka ska jag säga er!


Choklad måste vara exakt 32 grader. Om det är så lite som ens en grad mer, får chokladen en gråaktig färg. Hur mäter man detta? Tro det eller ej; man sätter choklad på läppen och känner om det är lika varmt, för ens läppar är alltid 32 grader, om man inte är sjuk eller så.


Här har han hällt ut den smälta chokladen på sitt lilla stenbord (som för övrigt är en gammal gravsten). Här blandar han om chokladen och måste hela tiden se så att den är 32 grader. Man kan äta 200g mörk choklad om dagen. Det skulle tydligen inte vara några "problem".


När han sedan skulle fösa tillbaka den uthällda chokladen, blev det ju lite kvar. Då tog han sin sån lilla "slickepotts-spade" och rensa helt och hållet (som ni ser på högersidan av hans bord). Det är sådant man dekorerar praliner, tårtor och dylikt med. Äckligt va?


I dessa former gör han sin choklad, för hand!


Här fyller han sin choklad, som så småningom kommer bli praliner.


En av den dyraste och "finaste" chokladen man kan köpa i Belgien.


19/11-09

Det är den 19 november idag och jag har precis varit på Twilight 2 (New Moon). Den var bra tyckte jag, men ettan är helt klart bäst!

Det är många på slottet som börjar bli sjuka. Då snackar vi feber/halsontförkyldningar/huvudvärk osv. Själv har jag dragit på mig en förkyldning och halsont. Jippy...

Imorgon nalkas det fredag. Hur ser nu planerna ut för helgen?
Fredag - efter skolan så ska vi ner till Waterloo downtown för att shoppa, fika och umgås.
Kvällen blir det utmarsch och festa loss. Det var ett tag sedan. Jag hoppas att jag kan festa bort min förkyldning jag har dragit på mig.
Lördag - då nalkas det chokladfabriken. Vi ska göra, smaka och se på choklad. Det kommer bli mycket gott och ett trevligt besök hoppas jag! Där efter ska vi stanna kvar i Bryssel och träff lite folk och umgås och ha det mysigt. Kvällen ser lugn ut.
Söndag - bara massa plugg och kanske ett flertal "sex & the city" - avsnitt kombinerat med lite "one tree hill".


17/11-09

Det är torsdag idag och jag har slarvat med bloggen mer än vad jag har gjort på länge. Ser att jag inte har skrivit här sedan den 13. Det var alltså ett tag sedan. Det har faktiskt hänt en del. Jag har fått reda på att jag och åtta andra ska se New Moon (Twilight 2) på torsdag! Fattar ni?! New Moon har typ premiär på fredag i Sverige egentligen! Så det ska bli superkul. Twilight är ju superbra, och jag längtar till torsdag! Kan det bli bättre än bio med fint folk och massa godis?! Nejdå!
Dessutom så ska det tydligen vara populärt med råa biffar här. Det vill säga biffar som varken är stekta eller grillade eller något sånt. Äckligt? Det skulle vissa kunna säga.
På fredag ska vi nog åka och fika inne i Waterloo downtown. Milkshake och fönstershopping. Mums!
På lördag ska vi till chokladfabriken och få smaka massa, till och med göra lite egna chokladpraliner osv. Det ser jag verkligen fram emot också. Vi stannar antagligen kvar i Bryssel och äter lite, kollar runt lite och träffar lite vänner i Bryssel!
Söndag står det PLUGG som vanligt på schemat.


13/11-09

Fredagen den trettonde. Har inte hänt något speciellt idag. Hade ju oförberett på engelska. Failade totalt, tror jag. Assvårt var det, och ja...ingenting är på min sida. Eftersom jag är trött så får jag lov att gnälla. Har inte tid att sitta här egentligen, för klockan är 17:35 exakt, och jag ska alldeles snart vara klar för att jag, jossie och hanna ska möta upp emilia och sticka till lisa för att laga mat hos henne, se idol och bara mysa där hemma med några stycken!

Det är 15 dagar kvar till Jonas kommer. Jag vill ha jullov. Jag vill ha julbal. Jag vill att vecka 47 och veckodagarna i vecka 48 ska vara avklarade. Då röjs massa plugg undan och även massa annat!

Förresten så fick jag ett brev från mormor och morfar idag. Gud vad glad jag blev. Jag tycker det är jättekul att få brev! I kuvertet var där ett brev och en silverkedja, så nu kan jag äntligen använda mitt halsband/berlock (en skyddsängel jag fick av mormor och morfar när jag flyttade hit).


12/11-09

Jag har håltimme förtillfället. Och istället för att utnyttja håltimmen och plugga, fastnar man framför lilla datorn, såklart. Ikväll är det bodywork, och jag ska verkligen gå idag (ska som sagt vara flitig nu med bodyworken!). Annars står det serie-kollande med jossie på schemat. Vi ska antagligen se nästa avsnitt av GossipGirl, eller så börjar vi se på Skins istället, och eftersom detta kommer att ta upp min kväll, inser jag att jag måste göra engelskan nu. Har prov imorgon (oförberett, utom att man jag läsa genom advanced grammar 1, 2, 3 så det ska jag göra nu!). Ikväll ska jag även passa på att skypa med Jonas, Mamma/Pappa, Pierre och kanske Louise.

Idag är det:
- 16 dagar kvar till Jonas, Agneta och Leif kommer.
- 27 skolveckor tills jag ska flytta hem, föralltid.
- 36 dagar kvar till jullovet.
- 23 dagar till julbalen.
- min och Jonas 8-månaders-dag.

Dessa två veckorna har varit fyllda med känslor...
Hoppas verkligen nästa vecka blir bättre.

Det är svårt att vara stark när man talar med någon där hemifrån. Med någon man mer än gärna skulle vilja vara hos. Någon man inte kan krama om och säga att den betyder jättemycket för en. Någon man inte kan kyssa. Någon man önskar att man behandlat bättre. Någon man vill ha hos en, någon man saknar, någon man älskar.

Ringde förresten morfar på sjukhuset igår;
- Hej morfar! Hur är det med dig?
- Vem är det?
- Frida!
- Hej Frida! Gud vad kul att höra dig! Hur är det med dig?
- Det är bra...
- Men du är ju ledsen...


11/11-09

Idag är vi lediga. Det har nte hänt så mycket idag. Det är verkligen inte min dag idag. Trött, gnällig och ingenting är på min sida! Vaknade av klockan som jag ahde satt på 10.40. Snoozade till 10.50, gick på toaletten och sen begav sig jag och Jossie oss på Brunch. Tacos, kellogs-K, clementin och te blev min brunch. Yummie.

Efter brunchen blev det pluggning av Historia. Vi har kanske ett förhör imorgon, så det är lika bra att plugga, trots att jag tror att vi inte kommer ha någonting på det. Nu sitter jag här, klockan halv tre. Igår blev det kickboxning, och jag var faktiskt inte så pepp på det, men jag gick endå. Imorgon är det bodywork också. Har lovat mig själv att jag ska gå varenda gång nu fram tills jullovet (det vill säga fem gånger till!) och Sofia och Andrea Forsman har lovat att dra dit mig. Mer som ska pluggas idag är engelska (har prov på fredag) och göra klart min idrottsinlämning. Då återstår bara matte hemuppgifterna till mångad, svenskfilmingen med Sofia och nyhetsrapport med Alfy. Skoltrött?! Guess...

Plugget kallar.

Puss,

It's okey to cry, as long as you can smile the next day. Isn't that so?!
But I'll be strong, and I'll be it for you...


10/11-09

Imorgon är vi lediga. Det är nämligen en röd dag i Belgien, eftersom imorgon är det den sista dagen av något av världskrigen, och det firas tydligen här. Men inte tackar jag nej till en dag utan skola, framför allt inte när det är en onsdag! Idag fick vi förresten möta vår nya spansklärare. Hon verkar ändå helt okej. Synd bara att Eny ska sluta, hon var verkligen en toppenlärare!

Jag har inte så mycket mer att berätta nu, mer än att vi snart ska till Chokladfabriken (nästa helg för att vara exakt!). Folk som har varit där säger att man tydligen ska få en hel låda med smakprov med sig hem, och att man får smaka hur mycket man vill!

Denna helgen ser lugn ut på fest-fronten. Pengar måste sparas och  ja...vi ska julpynta, jag och Roomy. Troligen ska jag skruva och ha mig, för jag vill möblera om, så vi får väl se hur det blir med den saken. Nu ska jag alldeles snart bege mig till kickboxningen.

Puss,


Sommar


8/9-09

Hejsan!
Länge sedan jag uppdaterade nu, men ni har fått en lite överblick över hur helgerna ser ut. I fredags blev det kör som vanligt som sista lektion. Vi ska gå ett luciatåg på 130-150 personer och har en del att öva inför. Det var tänkt att vi skulle på Halloweenfest i fredags egentligen, men så blev det inte, utan den blev flyttad till lördag istället. Så fredagen ägnades åt att hjälpa Andy och flytta och se film och mysa rent allmänt. Lördag morgon gick jag och Andy ut o gick en runda för att sedan bege oss på brunch. Vi åt brunch och åkte där efter till IKEA. Jag fick inhandlat en tavla, lite ljus, pepparkakor osv. Jag funderar på attt möblera om mitt rum nämligen, men då måste jag skruva loss säng och gardderob och så vidare.

När kvällen började nalkas, samlades vi ett gäng inne hos mig och Jossie för vidgörning. Kvällen blev galen men kul hade vi!

Söndagen såg ut som en vanlig söndag; plugg, mys och sex and the city!
























3/11-09

Lite piggare är jag idag, men har fortfarande många timmar att ta igen! Mycket läxor ska göras också. Mest engelska och svenska. Imorgon ska vi hålla rättegång i skolan. Jag är faktiskt inte nervös, men det kommer väl imorgon bitti antar jag. På lördag ska vi till Ikea. Inhandla lite smågrejer som överkasst och lite pynt. Måste göra mitt rum lite hemtrevligt. Snart får jag ju besök (längtar!).

Egentligen skulle jag snackat med mamma och pappa på skype igår, men jag antar att Pierre glömde säga till dem, för de loggade inte in. För övrigt har jag bara gått i skolan, pluggat och ätit idag. Snart ska jag ge mig iväg till kick-boxningen som börjar alledes snart, efter det blir det dusch och mat, sen förberedelser av rättegången. Efter det ska jag fixa min byrå som jag fick idag. I mitt lilla rum ska en stor byrå få plats, men jag ville själv ha den, så jag ska inte gnälla! Jag behöver verkligen mer plats för kläder och alla vintersaker nu, för nu nalkas det vinter! Klockan nio blir det tårta och möte och efter det ska jag göra färdigt engelskan till imorgon och sedan slagga jättetidigt! Har som tidigare nämnt många timmar att ta igen...

46 day's left.

2/11-09

November. Det är kallt och rått väder, dock bättre än hemma! Idag har dte bar avarit skola. Jättetungt att gå upp imorse, men hade  inte direkt något val. Packade inte ens upp min väska igår kväll. Endast hygienartiklar och handbagage åkte upp. Kläder och dylikt fick ligga kvar till idag. På håltimmen gjorde jag och Josephine Senften rättskunskap, vi har nämligen rättegång på onsdag för åk. nio, tio och gym 1. Jag är försvarsadvokat och Josephine mitt biträde. Vi har ingen aning om hur målet kommer att gå, det kommer nämligen ske som en riktig rättegång med en utbildad domare som ska avgöra ett eventuellt straff utefter vittne, åklagare, försvarsadvokat, åtalad, offer, biträden och så vidare. Spännande, spännande. På fredag står det simning på schemat. Har inte vanliga lektioner förrän klockan elva, och då har vi engelsk redovisning. Wish me good luck!

Följande helgen är faktiskt ganska bokade:
Denna helgen:
               Fredag: maskerad för alla gymnasieelever här på SSB.
               Lördag: IKEA med ett gäng härifrån. Inhandla lite, lite julpynt och lite skåp och lådor osv.
               Söndag: pluuuggggg!
Nästa helg:
               Fredag: Le You (pub) med gym 1, 2, 3
               Lördag: Chilla I guess, troligen dra in till waterloo kanske.
               Söndag: pluuuuugggg!
Helgen där efter:
               Fredag: får vi se vad helgen har att erbjuda
               Lördag: till chokladfabriken med boardingen. Vad vi har hört får man provsmaka och få massa med sig hem!
               Söndag: pluuuuuggggg!
Helgen därpå:
               Fredag: Jonas, Agneta och Leif kommer hit till Beligen. Bara massa mys och trevigheter. Längtar!
Helgen efter det:
               Fredag: förberedelser inför julbalen.
               Lördag: Julbal.
               Söndag: pluuuuuggggg!
Helgen efter det:
               Fredag: blank helg. Det vill säga att vi får se ad helgen har att erbjuda.
               Lördag: får vi se
               Söndag: pluuuugggggg + börja packa!
Helgen därpå:
               Fredag: HEMMA!

RSS 2.0