Det bästa man kan ha...

...är familjen!

 


(ser ni, jag börjar med knuten på huvudet i tidig ålder!)

Jag älskar er.


20/10-09

Tisdag idag och eftersom vi har höstlov till helgen ska vi inte ut på nånting med boardingen, vilket innebär att vi inte har någon belgienkunskap idag, och det i sin tur innebär att jag slutar tio i ett idag! Detär verkligen jätteskönt, dock sitter jag här och råpluggar samhälle. Har nämligen prov på fredag (!!!) på ett X antal sidor och ett X antal handouts. Men det är också det ända jag har i denna veckan (förutom en spansk-sak jag ska ha gjort till imorgon) som går på tre minuter att göra.

Nu är det verkligen nära, sen är jag hemma i åtta sjuka dagar. På fredag ska mamma ha bakat muffins (hemma-gjorda, fattar ni?!) som jag ska KRÄÄÄÄNGA! (Glöm nu inte det mamma!) och jag hoppas det ligger lite karamellkungen hemma och väntar på mig, hihi!

Snart, mina vänner...snart

Toodles (L)


18/10-09

Idag är det exakt tio dagar tills jag fyller år. Det är fem dagar tills jag kommer hem. Eller ja, med idag blir det ju sex dagar. Känner på mig att det kommer bli ett galet höstlov, och det gillar vi!

har inte så mycket att berätta idag egentligen. Igår blev det bara lite "bak-fylle-mys" med filmen Misery och sen några youtube-klipp och asgarv. Mycket mysig och trevlig kväll, som avslutades hos Hanna med skype till tre på morgonen, där jag även slaggade över natten.

I morse hade jag satt klockan på klockan tio, för jag skulle ut och springa fyra kilmeter, men när jag hade kommit typ två kilometer, var luften så kall att jag inte fick luft, så det fick bli plankan 4 x 1min istället och en stor och härligt brunch ovanpå detta.

...och här sitter jag nu, på väg in i duschen. Dagen kommer spenderas bakom samhällsboken, vilket faktiskt är den ända läxan jag har till denna veckan. Hur underbat som helst.

Snart är jag hemma...

Toodles (L)


17/10-09

Usch vad dte var jobbigt att gå upp i morse. Men eftersom vi skulle på dagstur i Bryssel på rundtur med nån snubbe som berättar lite, var man tvungen att masa sig upp kvart i tio. Dock vaknade jag tjugo i fyra, pigg som en jag-vet-inte-vad och tyckte att det var perfekt att gå upp nu. Men när jag insåg att klockan var mycket lite, så somnade jag om igen. Sov dåligae än vanligt inatt.

i alla fall så blev det en rundtur i Bryssel med boardingen. Lite shoppat fick man gjort också, dock ingenting till mig själv. Avslutade med en mysig fika med Andy och sen springa till bussen som körde kvart i fem. Hemma var vi runt halv sex och då blev det genast skype med fina kusiner, farbror, faster, daddy, mummie och kisen fick synas en snabbis också. Ser mycket framemot att träffas på söndagen, då vi ska fira mig!

Därefter blev det mat, och nu sitter jag här. Ikväll är bakfyllemys på gång med Misery och massa myyyyys!

Toodles (L)

När vi var i  Bryssel besökte vi EU-parlamentets byggnad. Dock inte inomhus, utan endast fick vi se byggnaden. Guiden sa: att stiga in där är som att stiga in i en helt ny värld. Där är det som ett köpcenter med butiker och restauranger, men även som ett kontor. Deras korridorer är 48 kilometer långa. Ja ni läste rätt, 48 kilometer...

















 




16/10-09

FRIDAY!

Idag är det fredag, och jag gick till skolan. Dock var jag inte med på idrotten, vilket nog inte var så populärt att jag inte var med på det testet, men skit samma. Det är dom som är lärare och då e det väl lite upp till dom att fixa det om jag är sjuk? (a)

Dagen har spenderats i skolan fram till fem över halv tre, hade ingen kör idag så vi slapp sluta halv fem idag (jippie!) så det blev till att klä på sig pappas byggartröja, halsduk, vinter/höstjacka leggings+jeans och dra iväg till Carrefour med Kulic, Hannis, Andy och Jossie. Lite inhandlig där och växlat lite pengar till ikväll, för ikväll står det nämligen PARTY (och inte barrunda) i almenackan!
Dock kommer jag vara död imorgon, för vi ska till Bryssel imorgon med boardingen vilket innebär brunch mellan kvart i tio till halv elva och inte kunna sova ut. Men synd o klaga! Dessutom ska jag skypa med lite släkt imorgon på skype, vilket jag ser framemot!

Toodles (L)


15/10-09

Nu börjar jag bli aktiv med mitt bloggande igen, tycker ni inte? :)

Idag är jag sjuk. Eller ja...egentligen inte. Jag hade kunnat vara i skolan, om inte skolsköterskan skickat hem mig. Har sedan en längre period kännt mig krasslig och hängig, förkyld och febrig, ja ni fattar. Många har sagt åt mig att gå hem, men det är bara onödigt att gå hem om man inte är sjuk, utan bara känner sig sjuk. Då är man ju inte sjuk, eller hur? Dessutom vill jag inte missa en massa heller.

Så i alla fall, efter att Josefin skickat iväg mig till skolsyster och Hanna följt med, fick vi tagit febern hos henne. Ingen feber. Men jag berättade mina "symptom" och hennes svar blev: Bye Bye. You're going home and stay in bed! Much water, tea and vitamins. (Hejdå. Du går hem och stannar i sängen! Mycket vatten, te och vitaminer.) Så det var bara att packa ihop mina saker från historielektionen och traska till slottet.

Så nu sitter jag här och tycker synd om mig själv dels för att jag sitter här alldeles i min ensamhet, dels för att jag missar massa i skolan som jag måste ta igen förr eller senare, dels för att jag inte kan träna, dels för att jag antagligen inte kan springa fyra-kilometers-testet imorgon.

Så idag får det bli till att plugga undan lite plugg, se "Green Street Hooligans 2" och några andra bra filmer, sova och bara ta det lugnt. Tror det blir en del fiolspelande idag också för min del? Det får vi allt se...

Innan jag går kan jag passa på att berätta att vi idag hade frost. Fy PIIIP vad här e kallt nu. Ge mig sommar!
Toodles (L)


1310-09

Nu är det tisdag och imorgon är det onsdag.
Äntligen har jag fått lite tid till att skriva i min blogg och uppdatera er lite grann!
Det är inte mycket som har hänt på senaste tiden. Massa läxor och prov står i kalendern, men jag kämpar på här. Idag kom jag på vad jag vill bli när jag blir stor, och jag vill bli beteendevetare. Dock är intagningspoängen till det högre än till läkarutbildningen, men om jag kämpar tillräckligt hårt ska det nog också bli något bra utav det.

På fredag har vi fyra-kilometers-testet. Jag satsar på att komma under 18 minuter, vilket jag borde klara om jag har rätt musik och rätt inställning. Så det gäller för mig att vakna på fredag, slå upp ögonen och skrika "YES! Idag är det fyra-kilometer!" Men det är i hög grad inte troligt. Men vi får se.

Jag kan passa på att berätta att jag kommer vara proffs på fiol när jag kommer hem. Josefin har fått låna musiklärarens fiol (till kören) och den ligger ju här på vårt rumt (Jossie har spelat fiol i nio år) så hon har lovat att lära mig några truddelutter.

Helgens evenemang: På fredagen blev det barrunda med iprincip alla från skolan. Det var jätetrevligt!
på lördagen blev det massa monopol och tyvärr plugg för vissas del (som min del till exempel eftersom jag hade prov på måndagen). På söndagen var jag och några andra ute och sprang på morgonen innan brunch. Det blev Brunsh för vår del, och sen blev det plugg hela dagen. Dock lönade detta sig, för jag fick mycket bra resultat på provet (mycket bättre än förväntat). Nu har jag nyss blivit klar med min Samhällsinlämning jag har till torsdag, vilket är mycket skönt att få ut vägen! Helgens evenemang blir B-Club på fredag. Till Bryssel med boardingen på lördag dag på sån rundtur (obligatorisk) och sen på kvälen hittar vi nog på med galenheter, as usual ;).

Om 10 dagar är jag hemma!
Bilder från fredagskvällen kommer i slutet av inälgget.
Hmm...time to run, har en säng som kallar!
toodles (L)












07/10-09

Nu har jag håltimme och jag har precis gjort historiaprovet. Kan meddela att G-delen gick åt PIIIP men uppsatsen gick helt okej, tror jag. Godkänd blir jag nog i alla fall, sen hoppas vi på ett VG. Min uppsats blev fem sidor, så NÅGONTING på den MÅSTE han ha gillat, annars vet jag inte vad jag tar mig till!

Nu på håltimmen här sitter jag med lite franska verb, lite franska kläder och lite franska överallt!!! Om en kvart ska jag in och hämta Sofia, för sen ska vi bege oss ner till maten. Speaking about food, så blev jag rätt hungrig. Det står kyckling och currysås på menyn idag, vilket jag tror ska slinka ner med glädje!

I eftermiddag har jag en timmes hål också, och så blir det engelska som ska pluggas. Ikväll överväger jag om jag ska hoppa över bodyworken och plugga franska i stället, men jag får se hur jag gör. Vill verkligen träna också, men pallar inte sitte uppe halva natten som jag har gjort nu i måndag och tisdags, men vi får se helt enkelt.

Jag har inte fått tillbaka min engelsk-inlämning som jag gjorde förra veckan, den vill jag verkligen ha tillbaka.

Nu måste jag pysa, ska läsa de franska verben en gång till innan maten, sen blir det full rulle med franska, samhälle, håltimme och spanska. Slutar halv fem idag. Jippy...

Innan jag går kan jag passa på att berätta att det börjar bli riktig höst nu! Igår hade vi ösregn blandat med riktig blåst, åska och blixtar. Trodde det skulle vara obehagligare att vara i ett slott när det åskar och blixtrar, än var det egentligen var. Ganska mysigt att ligga och lyssna på, faktiskt. Idag är vädert aningen annorlunda. Nu skiner solen (dock inte strålande sol) och det är helt okej varmt. Varmare än i Skåne vad jag har förstått?

Puss


06/10-09

Jag har tyvärr inte kunnat uppdatera min blogg på senaste, eftersom jag har varit grymt upptagen med alla mina läxor. Vi har sjukligt mycket att göra just nu, för vi ska ha omdömessamtal med våra lärare där de ska sätta omdömen om oss, så alla pumpar oss med prov inför dessa "fantastiskt spännande" möten!!!

de senaste dagarna har jag ägnat tre och en halv timme timmar åt historia, en timme åt franska, en halvtimme åt rättskunskap och lite småtimmar åt andra småläxor vi har. Så kul liv har jag för tillfället, men efter denna veckan och fram till och med tisdag nästa vecka, SEN har jag nada i min kalender!

nu är det bara 17 dagar kvar, sen är det höstlov. Förstår ni, höstlov?!

Utan att skrämma upp er så kan jag berätta att en elev här på skolan har fått misstänkt svininfluensa. Denna person satt jag bredvid igår och pratade till största delen av gårdagen, med. Jag har länge klagat på att jag kännt mig febrig och hängig, lite småkrasslig och så. Men vi ska inte vara sånna, det kan ju vara en vanlig influensa, eller hur? Dessutom har hon inte fått diagnosen svininfluensa ännu. Så vi får väl se, slutar kanske med att jag ligger på isoleringsavdelningen här i belgien för de med svininfluensa. Men det är det inte alla som har gjort!

Sviniga pussar, från Frida.


03/10-09

Lördag idag.
Fredag - var du förstås skola på dagen. Skolan gick ganska fort faktiskt, gjorde coopertestet på idrottet. Shit vad jobbigt det var! Men eftersom jag är en friskis nu (som äter godis varje dag!!!) och tränar fem till sex gånger i veckan, borde det bli BRA resultat till sommarn! Efter skolan blev det till att sova middag och få migrän, så i med en ipren och sen var jag på benen igen! Då bar det av till bryssel med fina flikkor (bilder kommer i slutet av inlägget). Vi åt ute och hade allmänt mysigt. När vi kom hem igen så blev det "She's all that" och så somnade ju såklart jag och hanna, haha. Så hanna slaggade här inatt.

Lördag - vaknade med Hannis-Bananis bredvid mig runt nio kanske. Hon gick ner tills sig vid halv tio och då stod det PLUGG på schemat. Så jag satte mig och pluggade fram till Brunchen, som var klockan elva. Efter brunchen duschade jag i en iskall dusch och sen stack jag, hanna, soffan och evve till waterloo down-town och jag införskaffade mig en jacka och lite hårfärg, gör jag ska nämligen slinga håret idag! Ikväll blir det kräng för hela slanten, Harry-Potter-maraton och slinga mitt hår.

Puss
Fredagsbilderna:

































Mitt inköp från idag:






1/10-09



RSS 2.0