21/3-10

Igår börjades dagen med ett pass Funktional Moves på Formtoppen med mamma och Cecilia.
Klart det var jobbigt och idag har jag extrem träningsvärk i rumpa och ben. Härligt!

Idag ska jag bara ta det lugnt. Mår jätteilla med jämna mellanrum så jag har sagt till mig själv att idag får jag vara hemma och vila lite. Ikväll bär det av till Jonas. Annars blir detta en väldigt lugn dag!


19/3-10

det var fyra dagar sedan jag lade ut ett inlägg. Inte konstigt att jag har varit dålig, har nämligen haft fullt upp med packning o förberedelser inför tre och en halv vecka i Sverige.

Vad har hänt sedan sist?
- Jag har haft en prov och inlämningar.
- blivit ledig en extra vecka.
- bastat.
- gått upp kvart över fyra för att ta taxi klockan fem till flygplatsen.
- varit rädd på slottet att någon ska döda mig (när jag väntade på taxin).
- träffat Macki, som fyllde 18 igår, GRATTIS och träffat Lollo, som åker till Thailand i 17 dagar nu idag.
- träffat Jonas, som åker till Tyskland nu idag och ska vara borta hela helgen.

Så, vad är bestämt nu då, för mina tre och en halv vecka?
- Jag ska ha en heldag med massa plugg hos mamma på hennes jobb (annars pluggar jag inte).<
- Jag ska festa massvis. Inflyttningsfest, "rasta ringlarna-fest", "reunion-fest", "födelsedags-fest", "enjoy-fest" ja you name it.
-  Jag ska umgås som bara den.
- Jag ska baka.
- Jag ska åka till Blekinge till Jonas mormor och morfars stuga med Jonas familj och släktingar.

Idag väntar en heldags shopping med mamma, mysig fika nu när hon kommer hem och sedan bak och mys ikväll med tjejerna och eventuellt några killar?



15/3-10

Jag har varit megadålig på att lägga ut.
Men eftersom jag har hunnit mycket i veckan tänkte jag bara kort berätta vad som har hänt.

- Jag har klarat av en del prov helt okej nöjd.
- Jag har busat runt lite. Min vän här piercade mig i örat, viket jag blev mycket nöjd med!
- I fredags bowlade vi med boardingen och avslutade kvällen med att äta på restaurang (La Pomme). Jag och några vänner stanna kvar efter maten och tog det lugnt på baren. Gick inte och lade mig förrän klockan 04.00 den natten/morgonen.
- Hela lördagen spenderades i Antwerpen med shopping. Jag skulle dock inte shoppa någonting, men ojsan, det råkade bli ett par vita treggings! Vi var hemma klockan 22.00 och där efter blev det skräckfilm!
- Igår blev det massa plugg, samt övning med kören till SSB-day. Dessutom serverade Bengt och Agneta på hemmagjorda frasvåfflor, grädde sylt och socker. Jag säger bara MUMS!


10/3-10

Igår var det SSBMUN, vilket är en av anledningarna till att jag varit dåligt aktiv på bloggen!

Vad är då SSBMUN?
Man kan säga att det är en "Mini-FN-konferrens" tror jag, där alla fårn klass 9-gym3 deltar och representerar olika länder eller, som för min del, organisationern. Man delas in i gruppen om tre till fem personer varav en ska vara ambassadör. Ambassadören uppgift är att leda gruppen, samt hålla ett "Opening Speach" (öppningstal) inför alla andra. Såklart blev jag utvald till ambassadör, så för mig blev det till att hålla ett engelskt tal för 200 personer. Trots att jag inte fattade ett dugg av vad som skulle hända på SSBMUN så gick talet hyffsat bra.
Man var även tvungen att klä sig passande. Jeans var otillåtet och alla kom i kavaj o kostym och mer passande för kläder.


Dress for Sucess!


7/3-10

Det är söndag idag och solen skiner.
Igårkväll blev det sleep-over här för min, Hannas och Josses del. Det var supermysigt! Alla kollade på film och sedan avslutades natten med att Hanna och jag sov där nere. Megamys!
Idag har det blivit plugg för hela slanten. När vi var klara med det beslöt vi oss för att gå ut i vårsolen och gunga lite grann.

Våren är på väg, så även lite ljusare tider I hope.










6/3-10

Det är lördag och idag stod det egentligen Bryssel på schemat.
Men på grund av pengabrist fick jag, Josse och Sofia stanna hemma. Så istället blir det att plugga...nej...vi ska kolla film hela dagen och busa runt lite. Gå en lång runda och hitta på lite roligt här i waterloo. Ikväll blir det sleepover i allrummet!


3/3-10

Nu känner jag att jag börjar bli lite smått dissad. Varken igår eller idag har mina föräldrar kommit in på skype, som de sagt att de skulle, eller svarat på sms.

Idag har det varit en jobbig dag. Konstant skola fram till halv fyra, hoppade spanskan, hade något så fruktansvärt ont i huvudet! Gick hem och lade mig en halvtimme. Sen blev det till att fixa klart min rättskunskapshemtenta, sen så bara chilla framför datorn!


Jag och Josse busar lite en lördagskväll!


2/3-10

Den andra mars, klockan 19.34...exakt!

Idag har varit en galet lugn dag!
Skola från tjugo i nio till tio i ett, så efter dte blev det till att plugga fram till mellis, där efter gick jag och Hanna ut och promenerade i vårsolen. Ja ni läste rätt; det nalkas vår nu!
Efter promenaden blev det till att traska till Hannas rum, kolla lite recept för att avsluta med Sex and the City innan maten! Perfekt eftermiddag, eller hur?!

Ikväll blir det skype för hela slanten!


1/3-10

Den första mars. Hela februari är gången och på 18 dagar har jag inte skrivit någonting i min blogg. Det är dåligt! Men det har faktisk sina orsaker; sportlov och att mamma och pappa har varit och hälsat på!

Sportlovet är inte så mycket att tala om mer än att det var ett underbart lov, dock alldeles för kort...

I helgen var mamma och pappa här i Belgien från torsdag kväll till söndag morgon.
På torsdagen kom mamma och pappa. Tanken slog mig att sist de var här, var då mamma, pappa och Pierre skulle lämna av mig i augusti. I torsdags hade vi världens mysigaste kvällsmiddag på PizzaHut (mitt förslag!). Det är något visst med PizzaHut. Antingen är det fettet som rinner ovanpå pizzan, eller alla de kalorier man trycker i sig?!

Fredag var det skola som vanligt, så jag sov på slottet. Skolan på fredagen löpte ändå på ganska friskt. På kvällen packade jag mig en väska eftersom jag skulle sova på hotell. Vi körde in till Bryssel och åt på en restaurang där, kollade runt lite och så vidare. Ännu en lyckad och mysig kväll!

Lördagens förmiddag och en bit in på eftermiddag spenderades i Breendonck, som är ett av Europas bäst bevarade arbetarläger från Andra Världskriget. Det var en mycket spännande upplevelse, och bilder kommer senare.

Efter Breendonck packade jag mig en ytterliggare väska med fin-, och partykläder, för kvällen och söndagsmorgonen skulle spenderas på nattklubb i Bryssel. Dock fick jag migrän och kunda inte följa med, så det blev till att äga mamma och pappa på Siwerts vertion på Gin and Rummy!

Jag vill förresten passa på att tacka Elna och Siwert för att de ville och orkade passa min ludna lilla tiger. Och givetvis mormor och morfar som passade Lady!



Här är ingången till arbetarlägret. Visste ni att nazisterna uppnådde makt genom att göra folk rädda för dem?


Lite bilder som var menat användas till någon propaganda.


Detta är nazisternas lilla "kasino" i början av arbetarlägret. Örnen är kung både i himeln och på marken (alltså överallt) och är därför deras symbol. Haakorset (?) tror jag ska symbolisera ett rullande hjul.


I köket. Man halverades deras vikt, eller höll dem precis under 40 kg. Då koncentrerade dem sig på att få mat, istället för att koncentrera sig på att fly.


Varje död människa skrev på ett sådant dokument. Det kom läkare en gång i månaden som på två timmar skulle "undersöka" 500 man. Detta gjordes för att ingen skulle kunna säga att det inte fanns någon läkare där. När de dog hette det att de dog av hjärtinfarkt, dåligt hjärta, dålig blodcirkulation etc, men vad som inte står i dokumenten är att de fick "lite" hjälp på traven...


Bakgården där de ställdes upp.


Bakgården. I det röda lilla "huset" förhördes judarna. De skulle förhöras på tyska, vilket de inte begrep ett ord av. Svarade dem fel, kan ni ju gissa vad fyra män med batong och järnrör gjorde.


Liten bild på en annan gård.


Militär.


SS-soldat.


Sängarna. Jag tror att det var en gång i månaden de fick bytat halmen som skulle fungera som stoppning. I dessa maddrasser fanns hur många löss som helst. I ett rum sov 48 man.


Celler som de plaserades i som skulle fungera som fängelse.


Bättre bild på sängarna.


Duscharna. Veckans höjdpunkt. Söndagar; tre minuter med normal vattentemperatur. För att jävlas började man med is kallt vatten, och avslutade med is kallt vatten. Torka fick dom göra utomhus. De skulle stå nakna i 15 minuter, i snö som sol som regn. Handukar fick dem inte.


Där ute. Här är dock där de avrättades. Hängdes dem tog det 20 minuter, för SS hade ordnat så att då de skulle hängas så täpptes ara 2/3 av halsen, så att de långsamt skulle kvävas. hade man tur så skjöts man.

Jag har tusen bilder här ifrån. Vill ni ha, så skickar jag dem gärna!


RSS 2.0