26/12-03

Nu nalkas det mot decembers slut, vilket även innebär att jag snart ska tillbaka.
Jag har redan avklarat en julafon här hemma, en minijulafton hos mormor och morfar, massa umgås med vänner familj och pojkvän, shoppat, fikat, krökat och sovit för att återhämta mina 28 missade timmar sedan vi åkte hem. Flyget var det klydd med och vi sov inte på 28 timmar typ. Det började med att det tog 2 timmar att ta sig till flygplatsen som annars tar 20-30 minuter! När vi väl var där var vi rädda att planet skulle bli inställt, men vi hoppade på planet som planerat och vi satt i planet i 3 timmar på startbanan innan de sa att planet inte kunde lyfta pga snö, frost och is (snön var max 2 decimeter och isen var inte alls tjock!) så vi fick hoppat av och då började jag och Hanna få lite smått panik för vi hade ingen aning om var vi skulle ta vägen någonstans! Men vi ställde oss i kö från klockan 23.00 till 05.00 för nya flygbiljetter. Vi kom med ett flyg som skulle gå klockan 07.00 och som skulle mellanlanda i Strasbourg. Yes tänkte vi! Vi hoppade på men satt i flyget i 2.5 timmar på startbanan innan vi fick beskedet att planet inte kunde lyfta. Tack vare en flygvärdinna kom vi med ett annat plan, tack och lov! Dock satt vi på det i 2 timmar innan det lyfte! Varken mat, sömn eller information fick vi och vi var smått irriterade på Brussels Airlines!

Det jobbiga med lov är att man aldrig minns vad man gör! Inte för att jag gör ointressanta saker, utan för att det händer så mycket så man har svårt att hålla reda på dagarna och allt man gör. I alla fall har detta varit ett av de bästa loven på länge!


The best girls in the world...

17/12-09

Snart är jag hemma.
Nu räknas minuterna och nästan sekunderna till och med. Det ska bli obeskrivligt skönt att komma hem! Igår fick vi rummet städat, precis som alla andra onsdagar. Dock var jag tvungen att lägga in min nästan packade resväska i garderoben för att hon inte skulle kunna lägga knark i min väska. Orkar inte bli tagen av tullen. Det skulle vara ganska pinsamt...

Jag har håltimme nu och ska snart kila in till Sofia. Vi ska bege oss ner för att äta lunch. Sedan återstår bara franska där vi ska kolla på film och efter det har vi samhälle där det endast är nyhetspresentation och jobb med eget arbete (som jag och hanna redan är klara med) som står på schemat. Jag var tvungen att sova en timme på min håltimme nu. Hade så fruktansvärt ont i huvudet, men nu känns det lite bättre i alla fall!

So long, suckers. See you in Sweden!


15/12-09

Oj! Nu var det verkligen längesedan jag uppdaterade bloggen. Det har faktiskt inte hänt så mycket på senaste om jag ska vara helt ärlig. Vi hade supermycket i skolan, så vad jag i prinicp har ägnat min tid åt är; skola och träning. Vi fick reda på att vårt stora spanskprov som vi skulle ha haft imorgon blir flyttat till efter lovet, och det känns superksönt! Nu kan jag bara träna, ta det lugnt, packa i lugn och ro, för jag ska faktiskt hem i övermorgon!

Idag slutade jag tio i ett. Funderar på att hoppa av spanskan, för jag fattar ändå ingenting och jag lär mig ingenting. Men då är det 150 poäng jag går miste om, så jag antar att jag inte har något annat val än att gå kvar. Dessutom får jag ett halft meritpoäng för att läsa steg fyra.

I söndags gick vi lucia. Vår körledare hade ringt Guiness World Record (tror jag det heter) för att vara med där som världens största luciatåg. Vi var ungefär 130 personer tror jag, så det var superkul! För att skryta lite till kan jag säga att publiken blev på mellan tre till fyra hundra pers. Det var en jättetrevlig lucia faktiskt.

Nu börjar det nalkas julstämning på allvar, känner jag! Jag vet att jag kanske är sent ute, men när man inte är hemma och plågas med pappas julsånger på högsta volym, mammas julstress och pierre och jag som bara suckar och ser på, så blir julen inte samma sak! Dessutom har vi bara frost här, ingen snö och megakallt. Inte kul alls...Jag saknar mammas och pappas lussebullar, när mamma har gjort varm oboy och pappa handlar frallor hos björn. Finns det en bättre start på dagen?!

Nu ska jag drömma mig bort, fördriva tiden med att sätta på "Drillbit Taylor" och försöka bli av med min exrema huvudvärk!

Längtar efter att komma hem. Har inte träffat er på sju veckor...


Så pass soligt att jag behöver solglasögon...

7/12-09

Nu blir jag besviken! Två kvällar i rad har jag längtat i flera timmar efter kvällsmatens lasagne. Men tror ni det är lasagne då?! Nej! Måste ärligt säga att man börjar bli trött på maten här, men äta bör man annars dör man (äta gör man, ändå dör man!) så jag fick trycka i mig maten ändå!

Jag har inte så mycket att berätta om dagen egentligen, mer än att jag slutade runt tre, gick på kören halv fem (som vi trodde vi skulle få fika på, men vi fick ingen!) och sen direkt efter kören gick jag och Hanna ut och gick fram tills det var dags för mat! Nu har jag och Josefin precis gjort oss två stora muggar med egen-gjord Chai Latte och jag väntar på att Louise ska logga in på skype, Jonas ska ha ätit klart och att mamma och pappa ska spinna klart på spinningen.

Jag ska lägga mig jättetidigt idag. Det är alltid värst dagen efter "Dagen-efter"!


6/12-09

Igår firades det julbal. Fint var det! Alla var så fina och uppklädda med fina klänningar, kostymer, håruppsättningar och smink. Vi började göra oss i ordning klockan fyra, för balen skulle nämligen börja klockan sju, och om smink, klädsel och hår skulle bli bra och utan stress, så ville vi börja i tid. Men...stress blev det ändå, såklart. Men klara blev vi och vi gick ner till foajén där vi hälsade på alla och snackade runt till klockan halv nio då portarna öppnades in till mosart-salen där vi skulle äta och så. Det blev förrätt, nomineringar, huvudrätt (som var jättegod!) lite fler nomineringar, efterrätt och så höll det på. Dans, sång och skrik. Super trevligt. Kring tolv, halv ett ungefär blev det snabbt ombyte för kvällens "klubb-outfit". vi tog taxi till Louise-Gallery som är en nattklubbs om ligger under ett varuhus. Där blev det ännu mer dans och stohej. Hemma hos Lisa var vi kring klockan fem i morse, och vid tio draget i morse vaknade vi allihopa som hade sovit hos Lisa. Vi käkade en enorm frukost (och jag blev genast påmind som de mysiga helgfrukostarna på Talltitegatan 35 som jag saknar enormt!!!) och sedan såg vi tre avsnitt sex and the city. Där  efter körde Lisas mamma oss hit och snart väntar en lång, varm dusch!


ursäkta bilden!


jag står lite konstigt med benen, men jag ville bara visa min outfit.


Evelina.


Jag och Hanna.


Josefin och jag.


Andrea och jag.


Andrea.


Andrea och jag.


Sofia och jag.


Lea och jag.


Förrätten.


Alexandra, Ingeborg och Andrea.


Hanna och Josefin.


Lite mingel mellan förrätten och huvudrätten.


Här började nomineringarna visas.







Alexandra och Ingeborg.




Tjofadderittan Lambo...


Alexandra, Josephine och Andrea.



Efter detta stack vi till Louise Gallery där jag inte har några bilder från. Dock är jag taggat inne på Facebook...


4/12-09

Det är fredag och dagen innan julbalen, så vad gör man inte om inte värma upp inför julbalen med lite dagen-före-fest? Till julbalen måste alla kunna följande sång:

Hej, jag heter Bengt.
jag jobbar på en knappfabrik.
Jag har en fru, men inga barn
och en dag sa min chef till mig:
Hej Bengt!
E du ledig?
Så tryck på knappen med din högra hand.

Nu ska jag traska till sängen för en powernap. Efter det blir det massa vidgörning för en tur ute bland pubarna.


2/12-09

Det är onsdagen den andra december. Jag är megatrött och gnällig! Jag gick inte och lade mig halv tio igår, som planerat. Men ikväll måste jag göra det, jag kommer aldrig palla annars...
Jag har itne så mycket att säga. Så jag tänker säga godnatt och dela med mig av min önskelista nu inför julen.

- pengar (vet att det inte är populärt hos päronen, men jag behöver pengar till resor i sommar, pengar till mobil och övrigt).
- presentkort på VeroModa eller Ginatricot.
- tjocktröjor, koftor, cardigans i storlek S-M eller 36-38.
återkommer med mer.

 


1/12-09

Den första december, och det är fyra dagar kvar till julbalen. Jag längtar! Det ska bli kul att klä upp sig och göra sig lite extra fin, liksom. Det är tisdag och fattar ni vilken träningsvärk jag har?! Jag vaknade inatt och kunde inte röra mig! På idrotten hade vi ett strength-test. Detta skulle betygsättas, så jag ville liksom ge gärnet och ja...här har vi resulatet; en fet träningsvärk som absolut inte bli bättre av att träna kickboxning idag! Men men, det är snart julbalen och eftersom jag äter extremt mycket av det godis jag fick av mamma o pappa hela tiden, så måste jag träna mig i form.

Det har inte hänt alltför mycket idag. Slutade tio i ett. Imorgon slutar jag halv fem. Lång dag imorgon, så ikväll ska jag traska till sängs halv tio.


I somras då man var brun och "grann"...

RSS 2.0