1/3-10

Den första mars. Hela februari är gången och på 18 dagar har jag inte skrivit någonting i min blogg. Det är dåligt! Men det har faktisk sina orsaker; sportlov och att mamma och pappa har varit och hälsat på!

Sportlovet är inte så mycket att tala om mer än att det var ett underbart lov, dock alldeles för kort...

I helgen var mamma och pappa här i Belgien från torsdag kväll till söndag morgon.
På torsdagen kom mamma och pappa. Tanken slog mig att sist de var här, var då mamma, pappa och Pierre skulle lämna av mig i augusti. I torsdags hade vi världens mysigaste kvällsmiddag på PizzaHut (mitt förslag!). Det är något visst med PizzaHut. Antingen är det fettet som rinner ovanpå pizzan, eller alla de kalorier man trycker i sig?!

Fredag var det skola som vanligt, så jag sov på slottet. Skolan på fredagen löpte ändå på ganska friskt. På kvällen packade jag mig en väska eftersom jag skulle sova på hotell. Vi körde in till Bryssel och åt på en restaurang där, kollade runt lite och så vidare. Ännu en lyckad och mysig kväll!

Lördagens förmiddag och en bit in på eftermiddag spenderades i Breendonck, som är ett av Europas bäst bevarade arbetarläger från Andra Världskriget. Det var en mycket spännande upplevelse, och bilder kommer senare.

Efter Breendonck packade jag mig en ytterliggare väska med fin-, och partykläder, för kvällen och söndagsmorgonen skulle spenderas på nattklubb i Bryssel. Dock fick jag migrän och kunda inte följa med, så det blev till att äga mamma och pappa på Siwerts vertion på Gin and Rummy!

Jag vill förresten passa på att tacka Elna och Siwert för att de ville och orkade passa min ludna lilla tiger. Och givetvis mormor och morfar som passade Lady!



Här är ingången till arbetarlägret. Visste ni att nazisterna uppnådde makt genom att göra folk rädda för dem?


Lite bilder som var menat användas till någon propaganda.


Detta är nazisternas lilla "kasino" i början av arbetarlägret. Örnen är kung både i himeln och på marken (alltså överallt) och är därför deras symbol. Haakorset (?) tror jag ska symbolisera ett rullande hjul.


I köket. Man halverades deras vikt, eller höll dem precis under 40 kg. Då koncentrerade dem sig på att få mat, istället för att koncentrera sig på att fly.


Varje död människa skrev på ett sådant dokument. Det kom läkare en gång i månaden som på två timmar skulle "undersöka" 500 man. Detta gjordes för att ingen skulle kunna säga att det inte fanns någon läkare där. När de dog hette det att de dog av hjärtinfarkt, dåligt hjärta, dålig blodcirkulation etc, men vad som inte står i dokumenten är att de fick "lite" hjälp på traven...


Bakgården där de ställdes upp.


Bakgården. I det röda lilla "huset" förhördes judarna. De skulle förhöras på tyska, vilket de inte begrep ett ord av. Svarade dem fel, kan ni ju gissa vad fyra män med batong och järnrör gjorde.


Liten bild på en annan gård.


Militär.


SS-soldat.


Sängarna. Jag tror att det var en gång i månaden de fick bytat halmen som skulle fungera som stoppning. I dessa maddrasser fanns hur många löss som helst. I ett rum sov 48 man.


Celler som de plaserades i som skulle fungera som fängelse.


Bättre bild på sängarna.


Duscharna. Veckans höjdpunkt. Söndagar; tre minuter med normal vattentemperatur. För att jävlas började man med is kallt vatten, och avslutade med is kallt vatten. Torka fick dom göra utomhus. De skulle stå nakna i 15 minuter, i snö som sol som regn. Handukar fick dem inte.


Där ute. Här är dock där de avrättades. Hängdes dem tog det 20 minuter, för SS hade ordnat så att då de skulle hängas så täpptes ara 2/3 av halsen, så att de långsamt skulle kvävas. hade man tur så skjöts man.

Jag har tusen bilder här ifrån. Vill ni ha, så skickar jag dem gärna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0